top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEls Niemegeerts

Ben jij er klaar voor als het misgaat?

Nee, het loopt niet altijd gesmeerd bij mij...
Wanneer ik hier iets schrijf dan lijkt het misschien wel of het bij mij altijd uiterst gesmeerd loopt. Hyper focus, geen losse eindjes, effectiviteit op elk moment van de dag en nacht.

Ik kan je geruststellen: dat is niet zo. Vaak wel, maar niet altijd.


Sterker nog, de voorbije maanden was het hier een zootje ongeregeld.


Mijn man, waarmee ik samen de voorbije + 20 jaar een behoorlijk vlekkeloze samenwerking heb opgebouwd wat ons huishouden en gezinsleven betreft, die had besloten om er drie maanden tussenuit te trekken.


Eerst een paar maanden in de jungle van Zuid India doorbrengen, back to his roots. Om daarna een maand op trektocht te gaan in de Himalaya.


Klinkt leuk zou je denken. En dat is het ook. Hij genoot met volle teugen. De beelden die via mijn whatsapp binnen stroomden waren adembenemend mooi. Het was hem trouwens ook meer dan van harte gegund.


Alleen, plots moest er meer gedaan worden in dezelfde tijd. En mijn persoonlijke systemen die haperden, kraakten en piepten.


Uiteindelijk moest ik aan mezelf toegeven: het werkte niet. Het was teveel, er was te weinig tijd.


Ik koos voor ready made maaltijden, stopte met mijn dagelijkse wandelingen en en ging met een dikke rode stift door mijn agenda (bij wijze van spreken, want ik werk digitaal). En zo annuleerde ik een hoop 'niet essentiële afspraken'.

Kortom ik schrapte alles wat geschrapt kon worden. Niet echt doordacht, eerder wat van het pompen of verzuipen soort beslissingen. Niet mijn favoriete manier om dingen te doen, kan ik je wel vertellen.


Bovendien kan je niet alles regelen. Het leven met pubers is nogal onvoorspelbaar. Vaak leuk onvoorspelbaar, zo af en toe ook helemaal niet op een leuke manier. En ook dat kost tijd en energie.


En plots besefte ik: Ik recupereerde niet goed meer en mijn energie begon er onder te lijden. Al zal dat afhaaleten en de geschrapte wandelingen ook wel voor iets tussen zitten.


Nu, geen dramatische dingen, maar wel iets om alert over te zijn.


Uiteindelijk was het probleem vrij snel opgelost door zowel zakelijk als privé hulp in te schakelen en nog wat te sleutelen aan processen en automatiseringen. Een investering die zich trouwens vrij snel qua energie, tijd en resultaten terugbetaalde.


Het is dus zo belangrijk om net in tijden dat het wel goed gaat en er relatieve rust is om zo wel in je bedrijf als in de rest van je leven te blijven werken aan je systemen en ze blijft optimaliseren.


Zodat, wanneer Murphy strikes, je voor een groot deel kan terugvallen op wat er al staat: Goeie bedrijfsprocessen, een fantastisch team, een excellent persoonlijk en zakelijk netwerk, en het allerbelangrijkste: een solide fysieke en mentale gezondheid.


Want als de druk al torenhoog is normale tijden en je worstelt om alle ballen in de lucht te houden, hoe ga je het dan redden als het eens echt mis gaat?


Het is dus ontzettend belangrijk om net in tijden dat het wel goed gaat en er relatieve rust is om zo wel in je bedrijf als in de rest van je leven te blijven werken aan je systemen en ze blijft optimaliseren.


Zijn jij en je bedrijf klaar voor wanneer er een stevige uitdaging op je pad komt? En hoe goed ben jij daar persoonlijk tegen gewapend? Hoeveel marge heb jij?


Wil je graag meer info over wat performance coaching voor jou en je bedrijf zou kunnen betekenen? Boek een gratis kennismakingsgesprek of stuur me een bericht!


71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page