top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEls Niemegeerts

5 tips om van jouw bedrijf een goed geoliede machine te maken

Bijgewerkt op: 2 sep. 2021


Els Niemegeerts Business Performance coach - minder doen met meer resultaat - 5 tips om van jouw bedrijf een goed geoliede machine te maken

Het is een open deur intrappen, maar toch: als jij top-medewerkers wilt aantrekken en behouden, dan heb je er alle baat bij om ook een omgeving te creëren waar deze mensen graag vertoeven en met plezier elke dag het beste uit zichzelf halen.


Hieronder vind je 5 tips waarmee jij van je bedrijf een goed geoliede machine maakt, zodat je jouw concurrentie ver achter jou laat liggen.


Tip 1: Zorg voor een heldere en inspirerende missie en visie.

Dan weet je medewerkers waar jij met je bedrijf naartoe wilt en kunnen ze zelf beslissingen nemen.

Het is jouw zaak, dus nogal wiedes dat je gepassioneerd bent en je drive vanuit die passie komt. Jouw medewerkers even enthousiast maken over jouw missie is jouw taak. Een heldere missie en visie helpen je medewerkers om tijdens hun dagdagelijkse werk de juiste dingen te doen en de juiste beslissingen te nemen om die missie en visie waar te maken.


Tip 2: Zorg voor heldere, uitdagende doelen.

Waar medewerkers en teams heel slecht tegen kunnen, is geen idee hebben waar het bedrijf heen gaat en voor elke mini-beslissing te rade moeten gaan bij hun leidinggevende. Stel doelen, en neem de tijd om ze toe te lichten. Herhaal en herhaal.


Tip 3: Automatiseer waar mogelijk.

Niets vervelender dan je tijd moeten stoppen in iets dat door een tool quasi of helemaal vanzelf kan gebeuren. Bekijk waar je inefficiencies tegenkomt en waar mogelijk ...automatiseer. Of elimineer.


Tip 4: breng je belangrijkste processen samen met je teams in kaart. Teken ze uit en documenteer procedures en werkinstructies.

Zo weet iedereen in je team, maar ook je leveranciers en klanten, wie wat doet, waar, wanneer en hoe. Gedaan met oeverloze discussies en vergaderingen over wie, wat, waar, wanneer en hoe.


Tip 5: Wees integer. Inspireer vooral met wat je zegt en doet. Kijk wat je mensen nodig hebben om optimaal te presteren en handel daar ook naar. Kijk niet naar wat zij voor jou kunnen doen, maar wat jij voor hen kan doen.


De tijds investering om deze 5 tips in de praktijk te brengen zijn niet heel groot is, maar de resultaten die je hiermee boekt zullen des te grootser zijn.


Met welke tip wil jij aan de slag?


Wil je hulp om dit op te zetten voor jouw bedrijf? Boek hier je vrijblijvend kennismakingsgesprek.83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page