top of page
Untitled design.png
ONLY DO WHAT TRULY MATTERS

Of je hebt resultaat, of je hebt geen resultaat. En in het laatste geval moet je andere dingen gaan doen.

Els Niemegeerts - door An Epic View0997.jpg

Vertel me wat jij elke week van minuut tot minuut doet, en ik weet precies welk resultaat jij bereikt in je leven. Zakelijk en privé.

 

Er weinig zaken zijn die zo goed vertellen wie jij bent en wat zakelijk en persoonlijk bereikt in je leven als hoe je je tijd gebruikt.

High performers, en dat zijn de meest succesvolle ondernemers, zijn zich daar zeer goed bewust van. 

En 'bewust', dat is het sleutelwoord. Ze doen niet zomaar 'iets'. Nee, ze ondernemen dag in dag uit enkel de acties die resultaat opleveren. En ze reflecteren daar ook voortdurend over.

Wat doe jij zoal op een dag?

 

En is dat nog wat jou brengt waar je wilt zijn? Of net niet?

 

Durf je het aan om te kijken naar wat jij met je tijd doet? 

 

Wil jij je volle potentieel benuttenWil jij meer kunnen genieten? Vaker in het 'nu' leven? Meer diepe voldoening ervaren? Diepere connecties hebben met de mensen rondom jou? Geen tijd meer verspillen? Geen energie meer verliezen? Met andere woorden: voluit leven?

 

Het grappige is dat dit niet eens zo moeilijk is. Geen rocket science. Alleen in de uitvoering gaat het mis. En daar ben jij helemaal niet alleen in.

Daarom ontwikkelde ik een eenvoudig systeem voor mezelf en voor mijn klanten: mijn notebook. En ja, klopt, een notebook op papier. Nul digitale afleiding gegarandeerd!

Door elke avond te bepalen wat je de volgende dag gaat doen, word je je bewust van de keuzes die je te maken hebt. 

 

Het principe is heel eenvoudig: kies bewust voor die ene taak die jou het meest vooruit zal helpen. Zelfs als is dit het enige dat je die dag doet, dan is je dag al meer dan geslaagd. Pas daarna begin je met de volgende 3 zaken die er liggen, en de rest is bonus.

Want het gaat niet om veel doen, het gaat erom de juiste dingen te doen.

ONLY DO WHAT TRULY MATTERS

Hoe gebruik je de notebook?

Hoe gebruik je deze notebook?

Schermafbeelding 2021-10-16 om 14.02.48.png

Dit is meestal een grote(re) taak waar je een uur tot enkele uren ongestoord met volle focus aan zal werken.

Al de rest noteer je hier. Afwerken wat hier staat is een bonus. Doe je dat niet, dan is dat voor de volgende dag. Wat er echt toe doet is op dat moment al klaar!

Het echte werk start de avond ervoor met het invullen van de datum van morgen.

Bekijk je agenda, je lange- en korte termijndoelen en bepaal wat dat ene ding is dat je morgen moet doen om een grote stap dichter bij je gewenste resultaat te komen.

Vervolgens kijk je welke andere drie belangrijke taken je wilt uitvoeren. Dat kan bijvoorbeeld een vergadering zijn, voorbereidend werk, een belangrijk gesprek of een privé afspraak zijn...

Een eenvoudig en krachtig systeem

 

De kracht van dit eenvoudig systeem zit in:

  • Je wordt je bewust van je keuzes

  • Je focust op welk resultaat je wilt behalen. Je wordt gedwongen om keuzes te maken door 4 acties te kiezen. Geen 10 of 20 dingen op je to do lijst, geloof me, die raken toch nooit af!

  • Je voert eerst de belangrijke dingen uit en pas daarna de dringende zaken uit, vóór je in de waan van de dag induikt. Zo krijg je ook eindelijk werkelijk iets voor mekaar dat er toe doet.

  • Je ervaart hierdoor opnieuw voldoening.

Is dit het enige wat je kan doen om opnieuw controle over je tijd te krijgen en bewuster te kiezen? Nee, dat niet. Maar het is wel een krachtig hulpmiddel om een goeie start te maken.

Stel dat jij elke dag 100% gefocust werkt aan wat jouw bedrijf doet groeien, waar sta jij dan binnen een jaar?

Els Niemegeerts - door An Epic View0401 kopie.jpg

Als ondernemer wil je zaken doen die je graag doet. Waar je goed in bent. Datgene wat je bedrijf vooruit helpt en doet groeien.

In realiteit wordt je vaak geleefd door de waan van de dag en spendeer je te veel tijd aan brandjes blussen. En aan taken die je eerder energie kosten dan energie geven. De grote en belangrijke zaken die echt het verschil zouden maken komen daardoor niet of te laat aan bod.

En toch hoeft dat niet zo te zijn. Het kan anders.

Wie ben ik, wat doe ik?

 

Ik ben Els Niemegeerts, business performance coach voor ambitieuze en gedreven ondernemers die snel en effectief resultaat willen boeken.

Ik groeide op in een ondernemersgezin en heb +23 jaar op de teller in internationale en lokale ondernemingen als trainer, process engineer, coach en leidinggevende in verschillende functies. 

Ik ben een analytische en resultaat gedreven coach. Ik geloof dat wanneer ondernemers hun organisatie(s) extreem effectief organiseren en leiden dit resulteert in gelukkige gedreven werknemers en tevreden loyale klanten en leveranciers.

Wie jij bent als ondernemer bepaalt het succes dat je behaalt met je onderneming en hoe aantrekkelijk je bent als werkgever. 

So, just get yourself organised ;)

Meer weten? Stuur me een bericht of boek een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

bottom of page